onsdag 2 januari 2013

Snorklingstur till ön Balicasag

Idag chartrade vi en båt för att åka till en ö som ligger runt fyrtio minuters båtfärd utanför Panglao och som heter Balicasag. Vi träffade vår kapten Val som skulle ta oss dit efter frukosten vid nio. Väl ombord på båten och efter att Val stakat ut en bit, bort från den grunda delen av stranden, plockade han fram en bit snöre för att med detta starta upp motorn. Våra tankar gick outsökt till farbror Melker i Saltsjökråkan och undrade sålunda om vi skulle få se se honom bada nu. Alternativt om vi kanske skulle bli kvar vid stranden hela dagen, precis som killen i S.O.S Sällskapsresan. Det gick dock bra och fyrtio minuter senare la vi till vid den lilla ön Balicasag.

Morgon på Alona Beach

Vår båt med kapten Val

Ön Balicasag i fjärran

Stranden på Balicasag

Efter en kort tids promenad på ön paddlades vi så ut till området där revet övergår till vertikal vägg ner i djupet och där det fanns gott om fisk att betrakta. Vi kunde utan problem själva ha simmat ut dit själva, men tyckte ändå det var okej att betala för att en på ön lokalt boende skulle paddla ut oss, även om det var i dyraste laget, sett ur en lokalprissättningssynvinkel. Det kan också varit så att man var tvungen att ha med sig någon ut till revet och det kostade en slant att besöka det, likt ett inträde. Detta var den bästa snorklingsplatsen av de vi varit på under denna resa och här fanns det mycket med fisk i massor av varierande arter. Efter det att vi kände oss färdiga med snorklingen fortsatte vi att hänga en tid på den lilla ön innan vi så tidig eftermiddag åkte tillbaka till Alona Beach igen.

Lite blandat från Balicasag


Kvällen spenderade vi så hemma hos Fred, som under stora delar av året bor här vid Alona Beach med sin fru och barn. Efter en trevlig kväll gick vi så i ficklampssken tillbaka i mörkret till vårt hotell. Där var det så dags att börja packa ihop våra saker, då det tidigt i morgon bitti är dags för avfärd mot ny destination...


Skyming över Alona Beach


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar