lördag 5 januari 2013

Tillbaka i Hong Kong

Precis som vi inledde vår resa i Hong Kong, så avslutar vi den även i denna stad. Detta innebär att vi idag lämnade Manilla och Filippinerna. Istället gick så idag flyget tillbaka till Hong Kong. Väckarklockan ringde vid 05.00 och efter två timmar i luften landade vi så vid 10.00 i Hong Kong. Vi tyckte hotellet vi bodde på tidigare var både bra och prisvärt, så vi valde att bo på detta igen. Vid elvatiden var vi så incheckade och klara för att göra det vi kände att vi missade vid vår förra vistelse här.

Detta innebar främst ett besök i ICC Tower, då vi vid varje besök i större städer försöker se till att ta oss upp i den högsta byggnaden som finns för att därifrån få en panoramavy över den stad vi befinner oss i. ICC Tower är Hong Kongs högsta byggnad med en höjd om 484 meter. Detta innebär också att ICC Tower är den femte högsta byggnaden i världen. Tanken var först att denna skyskrapa skulle vara betydligt högre, men då inga byggnader får vara högre än de omgivande bergen fick de ursprungliga planerna revideras något. Observationsdecket är på våningsplan 100, vilket ligger på 393 meters höjd. Härifrån har man en 360 graders panoramautsikt över Hong Kong och Victoria Harbour.

Nedre Kowloon, med Hong Kong Island i bakgrunden

Vårt hotell är det vita i vänsterhörnet, bredvid det höga byggnadskomplexet. Det ser väldigt litet ut, men är trots allt 25 våningar högt och hyser 530 hotellrum.Efter vårt besök i ICC Tower var det så dags att ta oss från Kowloon ner till Hong Kong Island, då vi idag även ville utforska denna del av Hong Kong lite mer än vad vi hann göra vid vårt förra besök. Vi återvände därför till SoHo, där vi även åt lunch. Vi promenerade sedan tillbaka mot Victoria Harbour, där vi tog Star Ferry tillbaka till Kowloon. Då vi tycker om att uppleva städer till fots promenerade vi även genom Kowloon tillbaka till vårt område där hotellet BP ligger.

ICC Tower, sedd från en Star Ferry mellan Hong Kong Island och Kowloon.

Delar av Kowloon, sett från hotellrummet

Kvällen spenderades i de norra delarna av Kowloon,  där bland annat lite sista-minuten-shopping skedde på nattmarknaden...

1 kommentar:

  1. Tack för vi har fått varit med på er resa genom Bloggen, Torbjörn o Irene

    SvaraRadera