söndag 23 december 2012

Ö-hoppande i El Nido - Dag 2

Idag var det dags för ännu en utflykt bland öarna runt El Nido. Nattsömnen hade varit sådär då vi återigen hölls vakna mellan 03-04 av kyrkklockor och julsånger som föranledde lokalbefolkningens nattmässa, men när klockan ringde hoppade vi ändå upp med glatt humör.
Vy över byn El Nido från Hotellets takterass där vi äter vår frukost
Efter frukost på hotellets takterass knallade vi bort till uppsamlingsplatsen till kl 9 och snart var vi iväg tillsammans med övriga i gruppen - totalt 14 personer och 3 st i besättningen.  Vi hade även betalat 600 pesos extra för att få paddla kajak under utflykten och det visade sig att det var ett bra beslut. Efter en halvtimmes båtåkande hade vi kommit fram till ön Miniloc. Första stoppet var på ett ställe som hette Little Lagoon. Lagunen var så smal och grund så båten fick ankra upp utanför. Vi och ett par till i gruppen som också skulle kajaka, fick tillsammans med en i besättningen paddla in i lagunen. Tillsammans var vi alltså tre kajaker. De andra i gruppen som inte valt kajakalternativet fick simma in. Att vi hade kajakerna gav oss ett försprång för när vi kom in lagunen så var vi nästan ensamma förutom tre snorklare. Vi paddlade runt ett tag och det var otroligt fint med de höga dramatiska klipporna med växtlighet som reste sig högt över det klara vattnet. När vi paddlat runt och var på väg ut ur lagunen var de övriga i gruppen på väg in, samtidigt som det kom flera grupper som just anlänt med massvis med plaskande snorklare. Vi hade inte alls fått samma upplevelse om alla andra varit där samtidigt som oss.
Ingången till Little Lagoon

Kajakpaddling inne i Little Lagoon

Nu paddlade vi iväg och fick paddla utanför ön, bort mot en större lagun. När vi kom ut på öppet vatten blev det lite jobbigare med vind och vågor, men efter 15 min paddlande var vi framme vid Big Lagoon. Denna lagun var större men också väldigt fin. Vi paddlade runt hela lagunen och även här fick vi vara nästan ensamma större delen av tiden, tills resten av gruppen anlände som då transporterats med båten från Little Lagoon till Big Lagoon.  Medan resten av gruppen simmande in i Big Lagoon var vi redan klara med att upptäcka den och kunde istället snorkla från båten som ankrat utanför lagunen.  
Snorkling utanför Big Laoon
Nemo visar sig på styva linan idag med


Efter detta åkte vi med båten till en annan ö som heter Inatula Island för att äta lunch. Under resan dit var sjön väldigt gropig och vi som satt längst fram i båten fick en hel del vatten över oss när båten tog höga vågor. Som tur är ligger vattentemperaturen på ytan på 33 grader, så man behöver inte frysa.  Inatula Island hängde vi på en fin strand med vit sand där lunchen intogs. Här fick vi också möjlighet att stifta bekantskap med en rätt så imponerande ödla som bodde i en hålighet i berget. Ödlan kom fram när besättningen kastade åt den rester från lunchen och vi fick se när den kalasade på överblivna fiskar som verkade falla den mer än väl i smaken.

Stranden vid Inatula Island där vi åt vår lunch

Dagens lunch på Inatula Island
Ödla på över två meter som kom när den kände rökdoft från grillen. Den kalasade friskt på överbliven lunch.

Efter lunchen blev det båt tillbaka till Miniloc Island och nu var det dags att kika in Secret Lagoon, där man fick krypa in en hålighet i berget för att komma in i en liten, liten lagun, med knappt något vatten i. Det besöket var snabbt avklarat och efter det fick vi paddla en stund igen och på vägen blev vi omkörd av båten. När vi kom ikapp båten som ankrat upp på ett nytt ställe var det dags för en kortare snorklingssejour igen.

Nu var det dags att styra tillbaka mot El Nido, men på vägen tillbaka stannade vi vid en jättefin strand, Seven Commando Beach. Sanden var vit, finkorning korallsand och här fick vi sola och bada under en knapp timme innan resans sista stopp var avbockat. Efter tio minuters båtåkande var vi så tillbaka i El Nido igen.

Vår båt som vi färdats med under dagen, här tilläggning vid Seven Commando Beach

Dagens tur var något bättre än gårdagens. Det var kul att varva snorkligen med lite kajakpaddling och andra typer av scenerier. Kajakerna gjorde även att vi hann före alla andra till de ställen vi var på vilket gjorde att vi kunde njuta av naturen utan att störas av andra. Sammantaget har dagen varit väldigt bra med sol och badande, snorkling, kajakpaddling, och framför allt El Nidos storslagna natur.
På strandbaren i El Nido
//M&M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar