lördag 29 december 2012

Strandhäng på Dumaluan Beach


Idag var det dags för ännu en dags strandhäng. För att få lite variation valde vi att ta en tricycle bort till en annan strand, Dumaluan Beach, ca 5 km bort.

Innan var det dock dags för frukost. Hotellet där vi bor erbjuder inte frulle, men det finns ett antal trevliga frukostalternativ nere vid stranden. Idag blev det "Trudys" där vi ätit ett par gånger tidigare. Vi hade siktat in oss på deras "multifruit pancake" som Malin åt där till lunch igår. Man får då två rejäla pannkakor med massvis med fantastisk frukt i och till det flytande honung att hälla över. En helt underbar anrättning.

Stärkta av denna kvalitetsfrukost sökte vi upp en tricycleförare som tog oss till Dumaluan Beach. Klockan var ca 10.30 när vi kom fram och vi bestämde att vi ville bli hämtade kl 15. Denna strand var också jättefin. Lång, 6-7 km, och väldigt, väldigt  långgrund. Tack var dess storlek, och att det endast fanns ett par hotell vid denna strand, var det bitvis väldigt lite folk på stranden, men också delar där det var mera folk. Framför allt var det mycket Filippinska familjer här och massor med barn som outtröttligt lekte i vågorna. Här parkerade vi oss, Malin under ett träd och Martin i solen, och lät timmarna gå. Vi hann också med en kortare promenad och Martin försökte snorkla lite, men det var för långgrunt för det skulle bli bra snorkling. Efter att ha simmat ut över 300 meter och vattnet forfarande inte ens nådde till midjan var det bara att inse att detta inte var en strand för snorkling. Den långgrunda stranden gjorde dock att det var ett visuellt mästerverk att befinna sig mitt i, där den breda korallstranden lös kritvit i solen och vattnet blänkte i den finaste turkosa färgen så långt ut ögat kunde nå, och till detta en alldeles blå himmel. Magiskt fint...

Dumaluan Beach

Dumaluan Beach


Vid 15 kom samma tricycleförare och hämtade upp oss och när vi kom tillbaka till Alona Beach gick vi direkt och åt mat på ett ställe som serverade thaikäk. Efter maten var vi kvar på stranden medan solen sänkte sig och spred fantastiskt kvällsljus över Alona Beach.

                             Solnedgång på Alona Beach
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar