torsdag 13 december 2012

Resrutt - Filippinerna vinter 2012/2013

Som vi skrev i vårt tidigare inlägg ville vi under denna resa besöka de områden i Sydostasien som vi ännu inte varit i. Detta innebär för vår del främst Filippinerna, varför det kommer bli huvudmålet för denna resa. Vi kommer dock även spendera en del tid i Hong Kong och i Macao, vilket är var vi kommer inleda vår resa. Efter detta flyger vi till den filippinska ön Palawan, på vilken vi kommer ta oss till dess norra del och byn El Nido. Efter detta flyger vi vidare till Öarna Bohol/Panglao, där vi främst tänkt utgå från Alona Beach på Panglao. Slutligen flyger vi upp till huvudstaden Manilla på ön Luzon. Hemfärd kommer sedan ske från Hong Kong, där vi då även inleder resan.

Nedan återfinns tänkt resrutt för denna resa (utritad i lila), samt de resrutter vi gjort under våra senaste två vintrar i Sydostasien.


Glad Lucia!
Martin & Malin

1 kommentar:

  1. Hej!
    Jag kommer backpacka mellan 3 länder i asien o fick nyligen veta att man måste ha en bokat utbiljett att visa upp i kontrollen annars kommer man inte in i landet man skall till (flygbolaget man reser mes som avgör detta - ska inte gå in i detalj om varför) Ni har ju rest väldigt mycket, hur har ni löst detta? Som backpacker vill man ju INTE ha hela resan utstakad, det är nästan omöjligt att i förväg veta beroende på flera faktorer. Jag ser detta som bäldigt problematiskt, vet inte hur jag skall lösa det hela. Någon tipsade mig om att man kan boka t.ex en utbiljett med tåg, så har man något att visa upp, även fast man tar ett flyg ut ur landet vid annat tillfälle. Men det skulle va skönt slippa boka tågbiljetter man inte kommer nyttja. Maila mig gärna direkt, skulle verkligen behöva lite mer info, forumen gav mig inte mkt svar på min fråga så jag har dålig bild på hur det faktiskt fungerar att flyga mellan asiatiska länderna. maila gärna på in_web@hotmail.com

    SvaraRadera